Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
«Καλλιεργούν» τη θεραπεία του διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2008 19:41

Καθαρή πηγή κυττάρων, που μοιάζουν με τα ηπατικά και τα παγκρεατικά κύτταρα, κατόρθωσαν να φτιάξουν στο εργαστήριο επιστήμονες του Εδιμβούργου, με επικεφαλής την Ελληνίδα ερευνήτρια κυρία Ιφιγένεια Οικονομοπούλου. Τα κύτταρα αυτά δημιουργήθηκαν με τη χρήση απλών χημικών ουσιών και μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Ξεκινώντας από εμβρυονικά βλαστικά κύτταρα και ξεπερνώντας το βασικό λειτουργικό μειονέκτημά τους, ότι δεν μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν ως έχουν αφού η έγχυσή τους σε ενήλικους ιστούς προκαλεί καρκινογενέσεις, οι επιστήμονες πέτυχαν αρχικά την κατευθυνόμενη διαφοροποίησή τους σε κύτταρα του ενδοδέρματος και από εκεί σε ιστούς του ήπατος και του παγκρέατος. Μέχρι πρότινος οι επιστήμονες που δούλευαν στην παραγωγή ηπατικών και παγκρεατικών κυττάρων διαφοροποιούσαν τα εμβρυονικά βλαστικά κύτταρα σε μικτές ομάδες κυττάρων με διαφορετικές ταυτότητες και λειτουργίες.

«Οταν προσπαθείς να φτιάξεις ένα συγκεκριμένο τύπο κυττάρων από εμβρυονικά βλαστικά κύτταρα, είναι δύσκολο να τα αποτρέψεις από το να πάρουν το λάθος δρόμο», εξηγεί ο επικεφαλής του εργαστηρίου Αναπτυξιακής Βιολογίας του Iνστιτούτου Ερευνας Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δρ Josh Brickman.

Περισσότερα...
 
Νέα ινσουλίνη-ελπίδα για παιδιά με διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 18:48
Ελπίδες για καλύτερη «ρύθμιση» παιδιών με διαβήτη τύπου 1 δίνουν οι νέες θεραπείες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε πρόσφατα έγκριση κυκλοφορίας μίας ινσουλίνης με ανάλογο ανθρώπινης προέλευσης και σε παιδιά πάνω από έξι ετών. Η νέα ινσουλίνη (γλουσιλίνη) χορηγείται έως και 15 λεπτά πριν από το γεύμα ή αμέσως μετά, προσφέροντας ευελιξία στον πάσχοντα.

Η χορήγησή της γίνεται με ειδική πένα και σε συνδυασμό με μία βασική ινσουλίνη. Είναι εύκολη στη χρήση, ακόμη και από μικρά παιδιά και δεν τους αφήνει περιθώρια να κάνουν λάθος στη δόση.
"Νέα ινσουλίνη-ελπίδα για παιδιά με διαβήτη"

Τα παραπάνω ανέφεραν η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας κ. Ασημίνα Μητράκου και η υπεύθυνη του Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» κ. Ανδριανή Βαζαίου, με αφορμή πρόγραμμα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη.
Περισσότερα...
 
Διαβήτης Ι: Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης δεν σχετίζονται με μειωμένες πνευματικές ικανότητες PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 18:37
Ο αυστηρός έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, στους διαβητικούς, ακόμα και με ενδεχόμενη υποχώρηση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις πνευματικές ικανότητες, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Όπως φάνηκε σε νέα έρευνα οι εθελοντές δεν είχαν μειωμένη απόδοση σε test νοημοσύνης, μνήμης, συντονισμού, γλώσσας και άλλων πνευματικών ικανοτήτων.

Οι ερευνητές, όπως δημοσιεύουν στο περιοδικό 'New England Journal of Medicine', εξέτασαν ασθενείς με Διαβήτη Ι για διάστημα 18 ετών και συνέκριναν τις πνευματικές ικανότητες 588 ενηλίκων που λάμβαναν εντατική αγωγή με 556 που λάμβαναν τη συνήθη φροντίδα.

Όσοι ανήκαν στην ομάδα εντατικής αγωγής είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κώμα ή σπασμούς λόγω της υπογλυκαιμίας.
Περισσότερα...
 
Ανησυχητικά αυξάνεται ο διαβήτης σε παιδιά και έφηβους PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 17:32
Το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, τονίζουν οι ειδικοί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να έχουν οι επιπλοκές της νόσου στα σημερινά διαβητικά παιδιά.

Ο διαβήτης τύπου 1 αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο σε παιδιά και εφήβους, ενώ παρουσιάζει ανησυχητικό ποσοστό αύξησης κατά 5% ετησίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, 70.000 παιδιά παγκοσμίως κάτω των 15 ετών εμφανίζουν διαβήτη τύπου 1, δηλαδή περίπου 200 παιδιά την ημέρα. Συνολικά, από τα 440.000 παιδιά ηλικίας 14 ετών ή μικρότερα, με διαβήτη τύπου 1, περισσότερα από 25% ζουν στην Ευρώπη.

Η συχνότητα του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 50% στα επόμενα 15 χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι ο διαβήτης τύπου 2 αφορά έως και 43% των περιπτώσεων που έχουν διαγνωσθεί πρόσφατα με διαβήτη και ευθύνεται για 29% των περιπτώσεων διαβήτη σε εφήβους.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 147 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?