Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
Με υπουργική απόφαση η κάλυψη ανασφάλιστων διαβητικών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 14:43

διαβήτης - κουρουμπλήςΧαιρετισμό στο συνέδριο «ATHENS DIABETES FORUM -Διαβήτης & Διατροφή», απηύθυνε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας είναι να σταθεί με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα στη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».
Ως προς το αίτημα των διαβητικών ασθενών για ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, ανέφερε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία των διαβητολογικών κέντρων.
Τέλος, αναφορά έκανε στους ανασφάλιστους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και στην κάλυψη του κόστους των αναλώσιμων υλικών η οποία όπως υποστήριξε θα υλοποιηθεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Περισσότερα...
 
Τι είπε ο νέος Υπουργός Υγείας για την κατάργηση της συμμετοχής στην προμήθεια ινσουλίνης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015 11:14

κουρουμπλής - διαβήτηςΣε ιδιαίτερα καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ κ. Χρήστου Δαραμήλα, της Α’ Αντιπροέδρου κ. Γκόλφως Γεμιστού και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Τσούτσα, με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Τρίτη 17-2-2015, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ενημέρωσαν τον κ. Κουρουμπλή για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κάποια από τα οποία είναι: Η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων υλικών, η μη αναφορά των διαβητολογικών κέντρων στους οργανισμούς των νοσοκομείων, καθώς και η ελλιπής στελέχωση τους ειδικότερα στην Περιφέρεια. Το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ (Ιινσουλινοθεραπευόμενοι), καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης των αναλωσίμων υλικών από τους ασφαλιστικούς φορείς των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης.

Περισσότερα...
 
Εκδρομή ΠΑΣΥΝΕΔ στο Λασίθι PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 09:46

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ο σύλλογος διοργανώνει εκδρομή στο  οροπέδιο του Λασιθίου και επίσκεψη στο σπήλαιο του Ψυχρού   αν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη. Είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.
 Το κόστος είναι 10 Ευρώ ανα άτομο και περιλαμβάνει  φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

Περισσότερα...
 
Εκδηλώσεις παγκόσμιας ημέρας διαβήτη στο Ηράκλειο PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 09:32

διαβήτης ΗράκλειοΣας ενημερώνουμε  ότι την Παρασκευή  14 Νοεμβρίου ημέρα αφιερωμένη στο Διαβήτη, θα κάνουμε μετρήσεις σακχάρου σε περαστικούς μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου,  από τις 10:00 έως 14:00  και ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Γλυκοζυλιωμένης  Αιμοσφαιρίνης σε άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη . Καλό είναι να περάσετε μια βόλτα.

Περισσότερα...
 
Αναρτήθηκε σήμερα η εγκύκλιος για την εισαγωγή υποψηφίων με διαβήτη (5%) PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 18:59

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (διαβήτης) και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους. Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 102 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?